Links

De vereniging is opgericht op 30 november 1925.
Er werd in eerste instantie alleen gestart met een afdeling Gymnastiek.
Later kwamen er de afdelingen Korfbal en Voetbal bij.
In 1970 kwam er na de bouw van een sporthal in Oosterwolde de afdeling Volleybal bij.

Ooit maakten ook Basketbal en Handbal deel uit van de vereniging, maar door gebrek aan belangstelling
(dus leden) werden deze afdelingen opgeheven.
Inmiddels maakt er weer een nieuwe afdeling Basketball onderdeel uit van de omni-sportvereniging

Het ledental bedraagt momenteel 1.100 leden.

In de beginfase werd onder de vlag van VV DIO Oosterwolde (Door Inspanning Ontspanning) alleen vriendschappelijk wedstrijden gespeeld. In 1932 werd uiteindelijk besloten zich bij de toenmalige FVB aan te sluiten. Omdat er al een vereniging met de naam VV DIO Oosterwolde bestond, werd in eerste instantie gespeeld onder naam "OOSTENBURG" , de naam van het huidige sportpark. In het seizoen 1937/38 promoveerde het eerste het eerste elftal naar de klassie FVB. Na een fusie met Quick Boys, een andere voetbalvereniging in Oosterwolde, werd bij VV DIO Oosterwolde verder gespeeld onder de naam v.v. Oosterwolde.
Het leden aantal van de afdeling voetbal was van 100 leden in 1949 gegroeid naar 135 in 1957. In 1980 promoveerde het eerste elftal onder leiding van Hans Zwart naar de 2e klas KNVB en werd gespeeld onder de huidige naam VV DIO Oosterwolde, als afdeling van de omni vereniging s.v. DIO Oosterwolde.

Lees meer

De afdeling Volleybal is één van de vier afdelingen van de grootste sportvereniging in de gemeente Ooststellingwerf, met 1100 leden: de SV DIO Oosterwolde.In 1970 kwam, na de bouw van de sporthal, de afdeling Volleybal erbij. De afgelopen paar jaar is het ledenaantal weer gegroeid naar bijna 150.

DIO Volleybal heeft teams op diverse niveaus spelen.
In het seizoen 2017-2018 nemen:
- 2 damesteams
- 3 dames recreantenteams
- 3 juniorenteams en
- 12 miniteams
deel aan diverse competities.

De thuiswedstrijden worden gespeeld in Sportcentrum De Boekhorst. In deze sporthal en in het Stellingwerf College worden de trainingen gegeven.

Lees meer

Tekst over gymnastiek
Lees meer

DIO Korfbal is een middelgrote vereniging in Oosterwolde. Momenteel hebben we twee seniorenteams in de competitie en zeven jeugdteams. Het vlaggenschip van onze vereniging speelt reeds vele jaren op 2e klasse niveau waarmee wij de hoogst spelende vereniging zijn in de gemeente Ooststellingwerf. We beschikken momenteel over een zeer talentvolle selectie aangevuld met enkele routiniers. Al onze jeugdteams worden getraind door gediplomeerde trainers en elk jaar zijn er dan ook weer enkele teams die zichzelf kampioen van hun klasse mogen noemen.

Naast de sportieve prestaties hechten wij ook veel waarde aan de term "plezier" Er worden dan ook regelmatig activiteiten georganiseerd voor zowel de jeugd als de senioren. Kortom DIO korfbal is een gezellige vereniging waar niet alleen de aandacht is gevestigd op de selectieteams en de prestaties. Ook de overige teams krijgen de volle aandacht en waardering. Het gebeurt dan ook regelmatig dat spelers van de selectie de spelers van de lagere teams komen aanmoedigen.

Mocht u recentelijk in Oosterwolde zijn komen wonen en graag eens willen meetrainen of wellicht zijn u kinderen enthousiast geworden om te gaan korfballen. Dan kunt u contact met ons op nemen door middel van volgend email adres: dio.oosterwolde@knkv.nl

Wellicht tot op het korfbalveld!


Lees meer